A legjobb magyarországi naturista helyek - Naturizmus

Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2014.07.03.
11:50

Írta: natb

A legjobb magyarországi naturista helyek

A blogunkon közel két hónapig elérhető volt egy szavazás, "Melyek a kedvenc naturista helyeid, ahol legszívesebben töltöd az időd?" címmel. Itt olvasóink szavazhattak, hogy hol töltik legszívesebben meztelenül az idejüket. Ez alapján összeállítottuk a TOP5 legnépszerűbb magyarországi naturista strandot, amit most veletek is megosztunk. Haladjunk az ötödiktől a legnépszerűbb felé, fogadjátok szeretettel!

5. Gárdony, Naturista szabadstrand

Az egyetlen "nem hivatalos" helyszín ami bekerült a legjobbak közé, a gárdonyi szabadstrand. Itt nincs kiépített infrastruktúra, csupán egy nádassal körülvett öböl, ami valaha kikötő lehetett és némi betoncsík a víz mellett. Előnye, hogy teljesen ingyenes, kellően eldugott, de azért elég népszerű és viszonylag sokan kijárnak ide. Legnagyobb hátránya viszont, hogy a víz csak úszásra alkalmas, hiszen azonnal mély.

gardony.jpg

4. Levendula Naturista Strand és Kemping, Balatonakali

Negyedik helyen a Balaton északi partján található Levendula kemping és strand végzett. Balatonakali egy kis falu, itt üzemel 2006 óta naturistaként ez a kis kemping. Kis területe ellenére igyekeznek az üzemeltetők kihozni a maximumot. A parcellákat sövénnyel választották el, szép játszóteret alakítottak ki a gyerekeknek és igyekeznek érdekes programokat szervezni a vendégeknek. Különlegesség a két napozóstég, ahol a víz felett süttethetjük magunkat.

levendula.jpg

3. Berény Naturista Kemping és Strand, Balatonberény

A másik balatoni naturista kemping, a déli oldalon található berényi strand került a bronzérmes helyre. Ez nagyobb mint az északi parton található Levendula. Berényen 5 és fél hektáron hódolhatunk a naturista életérzésnek. Befogadóképessége 1600 fő és egyúttal a Balaton legnagyobb és legrégebbi naturista gyökerekkel rendelkező kempingje. Itt működik a "Naturisták Berényi Baráti köre" is, ami egy 1999-ben alakult naturista egyesület.

bereny.jpg

2. Szeged-Sziksósfürdői Naturista Strand és Kemping

A második helyre a sokak által csak Sziki-ként ismert naturista strand és kemping futott be. Népszerűsége annak ellenére töretlen, hogy helyileg távol esik a fővárostól és a Balatontól is. Az ismertsége és a kedveltsége többek között annak is betudható, hogy közösségépítésben, és minőségben az egyik legkiemelkedőbb kemping. Erős internetes jelenlét mellett, olyan országosan is elismert rendezvényeik vannak, mint például a közelmúltban befejeződött Művésztábor.

sziki.JPG

1. Naturista Oázis Kemping, Délegyháza

Az első helyre talán nem véletlenül, a Magyar Naturisták Egyesülete által üzemeltetett délegyházi Oázis kemping futott be. Délegyháza csupán 35 km-re van Budapesttől és ezen a helyen kezdett kibontakozni a magyarországi szervezett naturizmus a '80-as években. A hely mikroklímája és a víz minősége is hozzájárul ahhoz, hogy egy-egy nyári napon tömegek látogassanak ki ide kikapcsolódni. A fejlődés itt is töretlen, idei újdonság, hogy egy vízparti részen homokos plázst alakítottak ki.

delegyhaza.jpg

(a képek forrása a kempingek honlapja illetve, szabad fórumok)

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon is!

23 komment

Címkék: szavazás strand kemping

A bejegyzés trackback címe:

https://naturizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr166470047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viva.la.revolucion 2014.07.04. 13:39:25

igazán jó testű nőket sose látni ilyen helyen, csak a csoffadtakat :(

pifpaf 2014.07.04. 13:46:00

@viva.la.revolucion:

Ezt vajon a helyszíneken állapítottad meg, vagy csak úgy a képekről?

szita szita péntek 2014.07.04. 14:25:20

Tudtommal a sajtóban - még ha az online sajtó is kifejezetten óvatosan kell bánni konkrétan személyekről készült képekkel. A téma miatt itt az illusztrációs képek még komolyabb szűrőn kell átmenjenek. --> A bemutatott képek nyilván az azon szereplők tudtával, beleegyezésével készültek és lettek felhasználva. Nem véletlen, hogy nincsenek rajta a "csoffadtak" - mint ahogyan az sem, hogy az utolsó két kép kivételével (amik ugye beállított fotók és nem életképek) nincs rajta senki felismerhetően.

lebowski031 2014.07.04. 14:33:38

Az azért elég vicces, hogy Berény a 3., és Délegyháza az első. Balatonberény véleményem szerint messze a legszínvonalasabb. Délegyházára nagyon ráférne egy teljes felújítás.

viva.la.revolucion 2014.07.04. 14:51:18

@pifpaf: ahol voltam ott ezt tapasztaltam, de ha tudsz kivételt kérlek ne habozz megosztani velem az infót

Mérnork 2014.07.04. 15:13:20

@viva.la.revolucion:
Ja, sajna valóságban a csajok nincsekek fotóboltolva, maradj inkább a netes recskánál...;-)

tudjukkik 2014.07.04. 15:17:56

@viva.la.revolucion: csak a recska miatt jarsz ugyi :D

átlátó 2014.07.04. 15:20:48

@viva.la.revolucion: Dikkmahe more, biztos vagyok benne, hogy szandekosan vagy ekkora parej. Maskor szepen fölöltözöl, fogat mosol, kitisztitod a körmödet, elötte lefürgyöl es batran megszolitod a nöket az utcan, mert most ugy nez ki, hogy csupan a faszodat markolaszni jarsz te ilyen helyekre.

2014.07.04. 15:28:38

@átlátó: meg kell védenem a kollégát.
valóban borzalmasan csúnya emberek járnak ilyen helyre, 50+, 60+ os csoffadt óriás hasú elhízott pasik... nők alig.
Én néha feldobom a szinvonalat, de nem lehetek mindig mindenhol.

pifpaf 2014.07.04. 15:39:21

@viva.la.revolucion:

Én szoktam látni szép nőket a Szikin, de hát ízlés dolga, hogy ki mit talál szépnek. Nekem a feleségem meztelen látványa is kellemes, pedig ő se olyan, mint akit az újságok címlapján szoktak mutogatni. (Mondhatjuk akár csoffadtnak is, ha így definiáljuk ezt a kifejezést, hehe!)

pifpaf 2014.07.04. 15:45:43

@lebowski031:

A sorrend az itt leadott szavazatok alapján történt, és mivel elég kevesen szavaztak, ez nem tekinthető érdemi statisztikának. Ráadásul bizonyára a szavazók jelentős része nem is járt az összes helyen (pl. én is csak a Szikin voltam eddig), és ők értelemszerűen azt jelölik meg kedvencnek, ahol már jártak. Úgyhogy jelen esetben a sorrend teljesen lényegtelen, nem jelent semmit.

==T== 2014.07.04. 16:24:00

Egy külsős kérdés:

Nudistáknál/naturistáknál mi a szabály/mit diktál az illem arra a helyzetre, ha egy férfinak feláll?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2014.07.04. 16:32:12

@==T==: Arra, hogy reggel mielőtt ilyen helyre mész, jó alaposan kivered magadnak.

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.07.04. 18:07:17

@==T==: az előző válasz se' rossz...
... de komolyra fordítva a szót, rengeteg lehetőséged van:
hasra fordulsz, és vársz egy kicsit, amíg lohad...
törölközőt terítesz rá, és dettó...
bemész a hideg vízbe, és úgy vársz...
bemész a vízbe - de nem vársz, hanem diszkréten kivered magadnak...
keresel egy zárt helyet (pl. WC a legtöbb nem szabadstrand-helyen van) és ott intézed el.

... mondja Max, azonnal hozzá is téve, hogy kevés embert ismer, akinek úgy, és annyitól (nagyon és mindentől!) állna a farka, mint neki - ugyanakkor az elmúlt 3 szezont pontosan 1 (azaz: egy!) efféle élménnyel megúszta.
kiegészítés: persze mi Délegyre járunk, ahová egy kedves hozzáértő szerint ugyebár csak "csoffadtak" járnak, szóval így könnyű. :)))

randomuser1 2014.07.04. 19:34:21

monnyuk én ijjen messze nem mennék, tom, h nem legál meg minden, de luppa tó...

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2014.07.04. 20:59:01

Mekkora egy álszent dolog már ez.

andalgó kandalló 2014.07.04. 22:52:21

Berényben voltam tavaly, és hát alig voltak. Sok évvel ezelőtt se volt tömeg, de legalább nem érezte magát az ember "egyedül". A kereszténydemokrata érában már nem divat a nudi.

natb 2014.07.05. 12:38:56

@pifpaf: Pontosan, a sorrend nem szentírás. Inkább csak azt mutatja, hogy ezek a leglátogatottabbak. És nyilván mindenki arra szavazott, ahol már volt, hiszen nem valószínű, hogy minden szavazó végigjárt minden magyarországi helyet, beleértve azokat a kis szabadstrandokat is amik még a listán voltak. Délegyháza kicsit elhúzott a többiektől, ezt egyértelműen annak tudom be, hogy a főváros mellett van, ha valahova egy fővárosi bármikor le tud ruccani, akkor az az a hely.

átlátó 2014.07.05. 23:49:47

@Kulics: Szepen beszeltel velem, hagyom magam meggyőzni. :D

NMaria 2014.07.06. 19:13:00

A jó csajok otthon a kerben napoznak!

Koalabeer 2015.04.05. 18:19:18

A Magyarországi Naturista helyeket nem ismerem. 1958 óta kizárólag FKK strandokon és kempingekben töltöm a nyári időmet egy két hónapot 82 országban voltam idáig. És itt szeretnék egy két gúnyolódó személlyel kapcsolatban észrevételeket tenni. Az eltelt időszak alatt még soha sehol nem láttam férfit meredt hímtaggal. Az emberek ezeken a helyeken maximálisan inteligensek , nem kukkolók járnak. Itt nemre korra nyelvre való tekintet nélkül az emberek egymásnak köszönnek minden találkozásnál,kedvesek közvetlenek segítőkészek egymáshoz, függetlenül hogy az életbe még nem látta a másik embert. A naturizmus az egész föld területén egy életmód életszemlélet és nem magamutogatás mint ahogy a Magyarországi beszélgető partnerektől hallottam. Sajnálatos módon a magyar emberek 99%-a nem tudja a naturizmust elfogadni de szerintem itt még a különböző vallások miatt is van egy csomó visszatartó erő. A saját cinikus véleményem meg az hogy aki a naturizmust nem tudja elfogadni az egészen biztosan " Nagyestélyi ruhában illetve Szmokingban vagy Frakkban jött a világra és nem meztelenül. Rövid ideje élek Magyarország területén és a mostani nyarat főként a Berényi strand használatával kívánom eltölteni ( 57 éve nemzetközi FKK igazolvánnyal ). V Les, Retired AUS NAVAL Engineer. Zalaegerszeg.

Laci Meli 2015.06.23. 09:06:01

@viva.la.revolucion: majd te is leszel ilyen csoffadt.Nem azért kell oda járni

alex69 2019.06.01. 13:55:17

Nekem azt írták naturisták, hogy a szabadba nem ismerkedni kell kijárni, hanem a természetet élvezni. Ezzel részben egyetértek, de mi van az egyedülállókkal? Nőkkel és férfiakkal ? Miért ne lehetne ott is ismerkedni? Lehet, hogy tévedek, de a nyugati naturisták szellemben mások, mert ők lazábbra vesznek mindent. A magyarok egy része nehezen ismerkedik.
süti beállítások módosítása