10 tévhit a naturizmusról - Naturizmus

Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2015.05.22.
13:13

Írta: natb

10 tévhit a naturizmusról

A naturizmus manapság is az egyik leginkább félreértett életmód az emberek körében. Ebben a bejegyzésben összefoglaljuk a leggyakoribb tévhiteket.

10. Szex, szex, szex

Tévhit: A naturista strandok és üdülőhelyeken szexelnek bárhova fordulsz

Ez az egyik legnagyobb tévhit. Az igazi naturista helyeken a szex, az exhibicionizmus és a kukkolás szigorúan tilos. Efféle magatartás azonnali kitiltást von maga után.

tevhit1.jpg

9. Izgató

Tévhit: A naturizmus felizgat

Sok férfi hiszi azt, hogy ha kimegy egy naturista strandra, akkor nem fogja kibírni, hogy ne izguljon fel az ott látottakra. A valóságban szinte soha, vagy csak nagyon ritkán fordul elő, hogy valaki izgalmi állapotba kerüljön egy naturista strandon. Aki kint van, az egy idő után szinte el is felejti, hogy ő és mindenki más is meztelen, hiszen teljesen természetessé válik. Ráadásul az ottani tevékenységek, beszédtémák is hétköznapiak, nem utal semmi a szexre.

8. Tökéletes testek

Tévhit: Csak tökéletes testű nők és férfiak járnak ilyen helyekre

Vannak akik azért nem mennének soha ki egy naturista strandra, mert szégyellik a testüket. Azt gondolják, hogy aki le mer vetkőzni, az mind tökéletes testű, fiatal és hibátlan. A valóság persze nem ez, ahogy bárhol máshol, ezeken a helyeken is megtalálható mindenféle típusú ember. Fiatalok, idősek, vékonyak, kövérek, alacsonyak, magasak. A naturizmus egyik legfontosabb szabálya, hogy mindenki elfogadja a másikat olyannak amilyen, és mindenki fogadja el saját magát is olyannak amilyen.

tevhit2.jpg

7. Belépés csak felnőtteknek

Tévhit: A naturizmust csak 18 éves kor felett lehet gyakorolni

Ahogy már fentebb láttuk, a naturizmusnak semmi köze a szexhez, így ez a feltételezés sem állja meg a helyét a valóságban. Igazából a naturista üdülőhelyek messzemenően családbarát intézmények. A kisgyerekekben még nincs meg az a szégyenérzet, amit a modern társadalmak nevelnek belénk. A testiséggel sem tudnak még egyenlőségjelet tenni. Ők csak szimplán jól érzik magukat, szabadon, meztelenül a családjuk körében.

6. Állandó meztelenség

Tévhit: A naturisták mindig meztelenek

Az egyetlen tévhit, amiben azért talán van némi igazság. Naturisták meztelenre vetkőznek, ha arra mind a hely, mind az időjárás lehetőséget biztosít. De nem töltik feltétlenül meztelenül a mindennapjaikat, és az igazi naturista nem meztelenkedik olyan helyen, ahol azzal esetleg másokat megbotránkoztathat.

5. Perverzió

Tévhit: A naturisták perverzek

Ez egyáltalán nem igaz. A naturisták általában nyitott, megértő és rendkívül barátságos emberek. Hajlandóak meghallgatni mások véleményét, gondolatait. Szívesen fogadják az újakat, de elhatárolódnak az erkölcstelen és nyíltan szexuális viselkedéstől.

4. Aszexualitás

Tévhit: Ha ennyire elhatárolják a meztelenséget a szextől, akkor nem is érdekli őket

Valójában képesek szétválasztani a meztelenséget a testiségtől. Otthon a hálószobában pont annyira aktívak a naturista párok is, mint bárki más.

3. Adatvédelem

Tévhit: Szeretik ha meztelenül fotózzák őket

A naturisták jól érzik magukat meztelenül, szívesen vannak egymás közt ruha nélkül, de ez nem jelenti az, hogy szeretnék felvállalni a testüket ország világ előtt. A meztelenséget nem lehet kihasználni arra, hogy fényképeket és videókat hozzunk nyilvánosságra az ott pihenő emberekről. A magánélet szent, ezért a legtöbb üdülőhelyen tilos vagy, erősen korlátozott a fényképezés lehetősége.

tevhit4.jpg

 

2. Illegális

Tévhit: A naturizmus törvénysértő

Szerencsére Magyarországon és a legtöbb fejlett országban ez egy teljesen legális pihenési forma. Vannak helyek nálunk is, ahol nem nézik jó szemmel, vagy ahol erre nincs lehetőség, de szerencsére tucatnyi jól kiépített és minőségi helyre mehetünk kis hazánkban is.

1. Újdonság

Tévhit: A naturizmus egy új hóbort

Az emberek kezdetben kevesebb ruhát hordtak és közelebb álltak a természethez. Ez hosszú évszázadok alatt változott meg, amíg el nem jutottunk a mostani társadalmakhoz. Azonban ha a fürdőkultúrát és az úszást tekintjük, alig száz évet kell csak visszamenni, amikor is feltalálták egyáltalán a fürdőruhát. Korábban azon csodálkoztak volna ha valaki ruhában megy a vízbe.

tevhit5.jpg

Forrás

36 komment · 1 trackback

Címkék: tévhitek

A bejegyzés trackback címe:

https://naturizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr37482132

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 10 tévhit a naturizmusról 2015.05.22. 16:25:12

A naturista blogon jelent meg egy érdekes, és egyben hasznos cikk a naturizmusról.Érdemes elolvasnia mindenkinek, hiszen valóban nagy a sötétség sok ember fejében arról, hogy mi a nudizmus, és mit is kell érteni ez alatt. A cikk átfogó képet ad a natu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Makkasz 2015.05.23. 03:12:42

Nem hiszem el hogy nincs szexualis eredetu, vagy mas, gatlasoktol felszabadito erzes, a meztelenseg tabu megtorese, ami miatt jo ez az egesz. Nem hiszem hogy a huseto szel a gatyanyi teruleten pusztan az az, amiert megeri.
Ha nem lenne igy, nem is csoportosan gyakorolnak, ill. nem is lenne semmifele jelentosege a meztelensegnek, maga a naturizmus mint fogalom sem letezne.
Ez nem baj, csak kar tagadni, mert pont ennek tagadasa (szexualis toltet) ami miatt az embereknek tevkepzetei vannak a naturizmusrol.

keményen drogozó kisemberek 2015.05.23. 04:24:41

Szerintem kellene egy ilyet 10 tévhit a blogírásról címmel is, pl. olyan pontokkal, hogy:

1. Azt hiszed, hogy ha ismered az ábécét, tudsz is írni, pedig lófaszt, az csak az alap.

Jelen bloggerre is jellemző. Nulla helyesírás, nulla nyelvtan, nulla sítlus.

keményen drogozó kisemberek 2015.05.23. 04:35:49

Egyébként nem tudom, van-e olyan kretén, aki ezek bármelyikét is hiszi, amiket itt leírsz. Szerintem nincs.

9.
Amikor először mész ki, tuti, hogy feláll a farkad, és áll egész nap. Kivéve, ha impotens vagy.
Való igaz, hozzá lehet szokni.

8.
Nemhogy tökéletes, de valamennyire jó testű is alig van. Nők-férfiak beleértve. Aki kukkolni megy, annak nagy rábaszás.

2.
Ez nem tévhit, a kijelölt helyeken kívül mindenhol törvénysértő, szeméremsértésnek nevezik.

1.
Jaja, az állatok meg még most sem hordanak.
Baromság, ha nem is új hóbort, de néhány évtizedes.
Korábban bizony ruhában (leginkább földig érő pendelyszerűségben) mentek a vízbe Európában az elmúlt 2 ezer évben, 1-2 olyan országot kivéve, mint Finnország vagy Törökország.

Szóval szerintem is szar cikk.

keményen drogozó kisemberek 2015.05.23. 04:44:33

@Makkasz:
Pedig nincs.
Egyszerűen jó érzés ruha nélkül napozni, úszni, mászkálni.
Én 30 éve csinálom.

Nem a csoportosság a lényeg, egyedül is jó, csak ahhoz kevés embernek van elég pénze, hogy saját tavat vegyen, ahol gyakorolhatja.

Szóval tényleg nem kell tagadni semmit, mert nincs benne semmi ilyesmi. Ha egyszer elmész egy ilyen helyre, látni és tapasztalni fogod.

És a nudista (a naturista megnevezés szerintem ökörség) strandokról tényleg kirúgnak, ha nekiállsz ott dugni, még ha valamennyire rejtett helyen teszed is (faházban, lakókocsiban stb. lehet, csak ne lássák-hallják mások).

Behajtó70 2015.05.23. 07:05:31

Ezeket a baromságokat maximum egy tízéves agyszint gondolhatja! Szégyen, hogy ez a böffenet kikerül az indexre! Azaz nem szégyen, inkább jellemző!

wrstjnethn 2015.05.23. 07:09:02

@Makkasz: Pedig nincs szexuális érzés. Én alkalomadtán szoktam ilyen helyre menni hogy egyenletesen barnuljak, de egyáltalán "nem áll fel". Az elején még zavarban van az ember azért nem, amikor meg már megszokja, azért. Nem kukkolni megyek még szexelni, hanem mert tényleg jó érzés a szabadban lenni szabadon.

Persze te biztos jobban tudod, hiszen még sosem próbáltad...

wrstjnethn 2015.05.23. 07:13:06

@Makkasz: Ja és azért kell csoportosan csinálni mert csak kijelölt helyen szabad és illik. Az meg ritka, hogy egyedül lehetek egy egész strandon. De van aki nem kijelölése helyre megy Dunai szigetekre meg eldugott partszakaszokra, csak akkor kockáztatja a mégiscsak arra vetődött turisták mutogatását, megjegyzéseit.

wrstjnethn 2015.05.23. 07:16:55

@keményen drogozó kisemberek: érdekes, nekem nem állt fel sem elsőre sem sokadjára, pedig nekem aztán állandóan a szex jár az eszemben. Mint előző válaszomban írtam azért zavarban van kicsit az ember az elején hiszen tényleg azt nevelték belénk hogy ez illetlen.

naty77 2015.05.23. 07:50:36

Mint 30 éve naturista ezekből majdnem minddel találkoztam már előítéletként. De legtöbbször a 9-es merül fel. :D
Jó volt olvasni, köszi!
Szerencsére itthon vannak jó helyek, ahol olyan a közösség, amivel sehol máshol nem találkozhatunk, bármerre járunk családilag.

a_tom 2015.05.23. 07:57:19

@keményen drogozó kisemberek:
"tuti, hogy feláll a farkad, és áll egész nap... Nemhogy tökéletes, de valamennyire jó testű is alig van"

Tehát akkor neked a ronda emberektől egyfolytában áll? :)

p.a.r.t.i.z.a.n 2015.05.23. 08:43:08

Egyszer voltam nudista strandon, még az NDK-ban fiatal felnőttként. (Ott nagy kultúrája volt) Sok minden igaz, amit itt leírnak. Alapból nem volt merevedés, de egy valamit nem tudtam kibírni, mikor letelepedett közel hozzánk egy csinos lány, és nekiállt levetkőzni anyaszült meztelenre. Na akkor állt a répa rendesen, volt hasrafekvés a homokban. De az igaz, hogy a látvány egy idő után alapból nem izgató annyira.

átlátó 2015.05.23. 09:30:28

Fiatal lehetsz még íródeák.

Rónarider 2015.05.23. 09:52:54

Nem vagyok nudista, de voltam ilyen strandon. Nem volt óriási répasátor, mert teljesen el lehet vonatkoztatni -minimális ésszel- a szextől a meztelenséget. Ha jobban belegondolok szex közben is a legritkább esetben vagyok teljesen meztelen, az ember egy spontán szerelmeskedést nem úgy kezd, hogy anyaszült meztelenre vetkőzik :)

És nem mindenki modell-alkat. Na és? Nem divatbemutató...

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2015.05.23. 10:19:15

Szégyentelen, gátlástalan aberráltság.

bunkó · http://bunko.blog.hu 2015.05.23. 10:32:54

A "meztelenség = szégyen" egy, a társadalom által belénk nevelt (valószínűleg vallási hátterű) tabu.
A nudistáknak van annyi intelligenciájuk, hogy el tudják választani a meztelenséget a szextől.
Tehát a nudista strandokon csak intelligens emberekkel találkozhatsz (garantáltan jó a társaság). Többek között ezért olyan jó ilyen helyekre járni, mert talán az egyetlen hely, ahonnan egész biztosan hiányoznak a bunkók :)

revambrus 2015.05.23. 11:08:48

@Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!!:

Ezzel a saját maradiságáról és prűdségéről ad bizonylatot! Minden normális szaunakultúrával rendelkező országban koedukáltan pucéren szaunáznak az emberek, gyerekekkel közösen!

moonclown 2015.05.23. 11:13:03

@keményen drogozó kisemberek:
A 9-es max egy 17 éves gyereknél, vagy egy szexhiányosnál fordulhat elő.A többi pont kb igaz:)

Szex: pont annyira tilos /elfogadott mint a nem naturista strandon.Ott se szeretik, de sokan csinálják azért ügyesen:)

A társaság meg tényleg liberálisabb

ostvan2 2015.05.23. 11:45:08

Két apróság:
- az ember az adott környezetben elfogadott módon viseli a ruházatát (az utcán sem járunk fürdőruhában), tehát ahol az az elfogadott, hogy nem viselünk ruhát, akkor az a természetes. Egy normál (textiles) strandon sem szexuális töltetű, hogy az emberek alig fürdőruhában egymáshoz érnek (pl. hullámmedence, rohangáló fiatalok, stb).
- a naturista strandon nem tudsz olyat mutatni (sem olyan szépet, sem olyan csúnyát!), amit már ne láttak volna.

Mészáros Laci 2015.05.23. 12:38:56

@Makkasz:

nem vagyok igazi naturista, de úsztam már fürdőruha nélkül (éjjel a luppa szigeti tóban, amit pár éve sajnos bekerítettek). egész más érzés, mint bármilyen fürdőruhában, kifejezetten kellemes, szabad.

keményen drogozó kisemberek 2015.05.23. 14:29:19

@wrstjnethn:
"pedig nekem aztán állandóan a szex jár az eszemben"
Eltévedtél.
Ez nem a tizenévesek kinek nagyobb a fasza fóruma.

keményen drogozó kisemberek 2015.05.23. 14:39:55

@a_tom:
Alapból: pina azokon is van.
Ráadásul 20 évesen egészséges férfinak, ha épp nincs csaja, a női biciklire is feláll, nemhogy egy meztelen nőre (illetve hát amikor én kezdtem, még nem volt net, amiből ömlött a pornó, de Magyarországon még szexújságok sem).
De néhány alkalom után megszokod.

És a ronda meg a nem kifejezetten jó testű között azért van néhány lépcsőfok.

@bunkó:
Ez nem igaz, találkoztam én ilyen helyeken kifejezetten bunkókkal is. Nem is egyszer.
Mellesleg az, hogy bizonyos látványra feláll, ösztön. Amin némi gyakorlással erőt lehet venni, de elsőre (18-20 évesen) biztosan nem fog menni.

@revambrus:
Igen, a család.
De nem vadidegenek együtt.

@moonclown:
Ja, csak normál strandon van mondjuk öltözőkabin, ahol lehet dugni.
A nudista strandokon meg valamiért nincs. Meg hely se, ahol elrejtőzhetnél.
Gondolom, nem jártál még ilyen helyen, ugye?

A társaság pedig semmivel sem liberálisabb, beszélgettem én olyan szélsőjobbosokkal is nudista strandokon, hogy Vona Gábor a fejét sem tudja annyira jobbra fordítani.

Makkasz 2015.05.23. 15:11:54

@Mészáros Laci: En is usztam, napoztam haverokkal, baratnokkel, persze hogy jo. De kulon nevet adni neki, kulon vilagot felepiteni hozza tulzasnak tartom.

Makkasz 2015.05.23. 15:16:14

@keményen drogozó kisemberek: @wrstjnethn:
A szexualitas, szexualis toltet nem azt jelenti hogy felall, benedvesedik.
Az nem igaz hogy csak kijelolt helyen lehet, haverokkal, baratnokkel mi is nudiztunk, jo, felszabadito erzes. De azert, mert meztelenul vagy, es nem azert, mert 30 cm2-el nagyobb feluleten er a viz/nap. Erre kulon ideologiat gyartani, csoportokat letrehozni szerintem vicces, kulonosen nem elismerni hogy a meztelensegnek van felszabadito erzese, es ez csakis szexualitasunk hetkoznapi elnyomasa miatt van.

Amit a poszt ir, hogy otthon nem gyakorolja, a legrohejesebb. Miert nem? Nalunk a csaladban barki maszkalhat meztelenul a lakasban. Nem vagyunk naturistak, csak kevesbe prud emberek.

keményen drogozó kisemberek 2015.05.23. 16:18:02

@Makkasz:
Oké, akkor a hülyébbek kedvéért:
Csak a kijelölt helyeken SZABAD.
Máshol is LEHET, akár Budapest közepén is, csak ha arra jár egy rendőr, megbüntet közszeméremsértésért, ha meg nem fizetsz, járhatsz évekig bíróságra, és a végén még többet fizetsz.

És miért lenne bármi köze a szexualitás elnyomásához? Bulgáriában, Kamcsiján voltam úgy nudista strandon, hogy én meg a csajom voltunk ott, senki más több kilométeres körzetben.
Nem a felszabadító érzése érdekel, egyszerűen így érezzük jól magunkat.

Mészáros Laci 2015.05.23. 16:46:19

@Makkasz:

...de ha nekem semmibe nem kerül, nekik meg jólesik, hadd csinálják :)

Mészáros Laci 2015.05.23. 16:47:23

@Makkasz:

...mármint azt, hogy nevet meg ideológiát adnak neki.

MaCS_70 2015.05.23. 17:30:35

@keményen drogozó kisemberek: Én történetesen a szexuálisan legaktívabb korszakomban kezdtem naturista strandra járni, és ismerek pár tucatnyi hasonló történetű férfit, köztük (akkori magamat is beleértve) sok olyat is, akinek valóban mindenre feláll(t), de egybehangzó állításu(n)k szerint nem volt ebbős egyikü(n)nek sem gondja. Az ember agya egyszerűen más üzemmódba kapcsol.

Persze biztosan akad olyan eset, amikor valakinek erekciója támad, de nagyon-nagyon nem jellemző.

MaCS

MaCS_70 2015.05.23. 17:35:11

@Makkasz: Miért tartod túlzásnak? Miért ne lehetne egy "magatartásformának" külön neve? Sokkal kevésbé karakteres jelenségeknek is gyakran van.
A naturizmus egyébként sokkal több annál, mint meztelenül strandolni. Ez egy életfelfogás, életérzés, szemlélet, kultúra. Még szép, hogy saját neve van.
Egyébként sokan a nudizmust és a naturizmust is következetesen megkülönböztetik egymástól -- lehet persze erről vitatkozni, de a megkülönböztetés belülről nézve egyáltalán nem alaptalan.

MaCS

keményen drogozó kisemberek 2015.05.23. 17:42:03

@MaCS_70:
Szerintem nagyjából ezt írtam én is, nem értem, min vitatkozunk.

MaCS_70 2015.05.23. 17:58:35

@keményen drogozó kisemberek: Nem vitatkozunk, egyetértünk. Csak hozzátettem a magamét az Általad írottakhoz.

MaCS

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.05.23. 19:03:05

@Mészáros Laci: az sem kerül neked semmibe, ha a szomszédod a pincében érleli majd megeszi a saját ürülékét. Azért örülni sem kell minden aberrált trágárságnak.

Mészáros Laci 2015.05.23. 19:30:54

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:

nem örülök neki, ha a szomszédom a pincében érleli majd megeszi a saját ürülékét, de az, hogy ilyen példát hoztál, figyelemreméltó önjellemzés.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.05.23. 20:12:54

"A valóságban szinte soha, vagy csak nagyon ritkán fordul elő, hogy valaki izgalmi állapotba kerüljön egy naturista strandon."

Talán azért, mert azokból lesz naturista, akiknek a meztelenség nem szexuális inger. Ha én kimennék ilyen helyre, nekem felállna. Szokott, a saját ágyamban is. Főleg ha egy kis szellő is simogatja. Egyébként nehéz elképzelnem, hogy miközben bekenem a farkamat 140-es faktorú napvédő krémmel, meztelen emberek között, akkor megmaradna kiselefánt-formátumban.

"Valójában képesek szétválasztani a meztelenséget a testiségtől."

Nekem jó érzés, hogy a meztelenség izgalmas. Egy gazdag örömforrással több. Azért nem járok topless strandra sem, mert a meztelen mellet nem akarom megszokni.

"Korábban azon csodálkoztak volna ha valaki ruhában megy a vízbe."

Ez nagyon nem igaz. Sok korban és közösségben csak akkor fürödtek meztelenül, ha a másik nembéli nem volt jelen.

MaCS_70 2015.05.24. 12:07:05

@Androsz: N, ez az, amit az ember csak akkor tudhat, ha maga is az adott helyzetben találja magát.
Jómagam is így kezdtem, mint ahogy nagyon sok gyakorló naturista is. Nem hiszem, hogy mindenkinél komolyabb lenne az izgalmi faktorod -- az ember agya (bizonyos intelligenciaszinttől) mégis automatikusan vált, és a helyén kezeli a helyzetet.

És így megy ez visszafelé is: egy meztelen lánnyal eltöltött nap végén intim helyzetben hibátlanul megjön az izgalom. És szerintem az nem is baj, ha a szexuális ingert nem maga a puszta meztelenség, hanem a valóban szexuális körülmények váltják ki.

MaCS
süti beállítások módosítása