Naturista etikett 9 pontban - Naturizmus

Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2014.04.05.
11:50

Írta: natb

Naturista etikett 9 pontban

Mielőtt pucér strandolásra adod a fejed, nem árt megismerkedni a naturista illemszabályokkal, mert bármilyen furcsa is, ez a közösség messze nem arról szól, hogy mutasd mid van és ettől majd mindenki boldog lesz. Van néhány nagyon egyszerű szabály amit mindenhol be kell tartani, és így te is hamarabb beilleszkedsz, és ők is gyorsan elfogadnak. De ha nem figyelsz, kellemetlen perceid lehetnek. Lássuk akkor mire kell figyelni!

1. Nincs fürdőruha

De tényleg nincs. Ha beléptél, teljesen meztelenre kell vetkőznöd, és úgy is kell maradnod, történjen bármi is. Ha az időjárás úgy alakul (esti naturista program pl.) nyilván ettől el lehet térni bizonyos fokig, de ne feledd, egy igazi naturista nem is akar felöltözni!

etikett1.jpg

2. Elvárható magánélet

A naturisták barátságos emberek, könnyű beszédbe bonyolódni egy ilyen közösségben, de itt is figyeljünk arra, hogy ne faggatózzunk. Először is sokan csak a keresztnevükkel mutatkoznak be, fogadjuk el. Ne próbáljuk meg mindenáron mindenkiből kiszedni, hogy mivel foglalkozik, hol dolgozik, honnan jött, és úgy egyáltalán bármit ami túlságosan személyes jellegű. Fogadjuk el azt, amit meg szeretnének osztani velünk.

3. Nincs fotózás

Naturista strandon tilos fotózni. Hiába lesz lassan 2014 a selfiek éve, és fotózzuk le magunkat minden sarkon, itt ne tegyük. Ha megtesszük kitehetik a szűrünket. És lássuk be, ez jogos elvárás, hisz attól függetlenül, hogy szeretünk meztelenül napozni, mi sem akarjuk Kovácsék nyaralós fotóján a pucér hátteret szolgáltatni.

etikett2.jpg

4. Törölköző a barátod

Ugyebár mindenki meztelen. Mindig. Vagyis bárhova mész és le szeretnél ülni (büfé, pad, stb.), csak a pucér seggeddel tehetnéd, ami higiéniai szempontból nem túl ideális. És mivel a naturisták adnak a higiéniára, ezért mindenkinek alapfelszereltsége a törülköző, amit mindenki visz magával, és mindig arra ül.

5. Nincs bámészkodás

A bámészkodókat és a kukkolókat nem szeretik. Ha beszélsz valakivel, a szemébe nézz, ez alapvető udvariassági elvárás. Ne feledd, nem azért vagytok meztelenek, mert mutogatni akarjátok magatokat, hanem, mert élvezitek a ruhátlan kikapcsolódást.

6. Semmi erkölcstelenség

A naturista strand nem swinger klub. Egy naturista üdülőhelyre ugyanúgy családok járnak, sokszor kisgyerekekkel, mint bármilyen más hasonló, fürdőruhás helyre. A meztelenség itt nem az erotikáról és a szexualitásról szól, ha nem sikerül különválasztani ezt fejben, akkor rossz helyen vagy.

etikett3.jpg

7. Nyugalom

A naturista életvitelhez hozzátartozik a természet, a nyugalom és a csend szeretete. Az második dolog ami a naturisták között fel fog tűnni - természetesen az után, hogy itt tényleg mindenki meztelen - hogy bizony itt csend van és nyugodtság. A naturisták nem fognak naphosszat ordítozni és nem fordítják ki négy sarkából a strandot. Te se akard!

8. Tegeződés

Mindenkit tegezni kell. 10-től 100 éves korig, mindenkit. Elsőre talán furcsa lesz, de hamar bele lehet jönni. Hidd el, nem fognak megsértődni az idősebb, és rutinosabb napimádó társak.

9. Házirend

A fentebb felsoroltak csak az általános szabályok voltak, amelyek mindenhol érvényesek. Ettől függetlenül a különböző nyaralóhelyeknek lehetnek egyéni szokásaik, ezekről célszerű előre tájékozódni, hogy ne érjenek meglepetések.

etikett4.jpg

Ezzel a pár egyszerű szabállyal mindenkinek gondtalan, és nyugodt nudizásban lehet része. Fogadjuk meg őket! És ahogy naturista körökben mondani szoktuk: “Süssön rátok a nap!”

15 komment

Címkék: etikett

A bejegyzés trackback címe:

https://naturizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr955946741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efi 2014.04.05. 16:23:15

Na annak sincs valami rendben a fejében, aki szerint a ruhátlan kikapcsolódásra a legmegfelelőbb helyszín 500 másik ruhátlan ember társasága.

radnaughty 2014.04.06. 08:47:09

a természetes vörös, fehér bőrű hölgynek személyesen szeretnék gratulálni a tűző napon meztelen tartózkodásért - főleg kisgyerekkel...

Túrós (törölt) 2014.04.06. 10:34:27

merev farokkal kizavarhatnak ...
levegőt venni szabad?

stonefree 2014.04.06. 10:40:58

Na, máris itt vannak a fanyalgók.

efi 2014.04.06. 10:48:13

Aki egy gatyát sem bír el magán, az az élete maradék 70%-át egy folyamatos pánikrohamban éli? Mert máshol még zoknit, cipőt, inget, sőt időnként még kabátot is kell venni és abban lenni.

tronguy 2014.04.06. 12:11:26

@efi: Te milyen helyszínt javasolnál egy olyan embernek, aki meztelenül szeretne strandolni, napozni? Lehet, hogy most újat fogok neked mondani, de aki naturista strandra jár, az nem azért teszi ezt mert allergiás a textilre. Ez nem fóbia, tehát egy naturista sem szorong ha ruhát kell felvennie :)

dtk74 2014.04.06. 12:53:29

@efi: te a strandon azért nem vagy kabátban, mert fóbiád van tőle? esetleg miért nem veszel pantallót, mint a múlt század elején a férfiak a strandon, ha zavar a test nagy részének közszemlére tétele? talán csak azért, mert strandon fürdőgatya a szokás?!
a nudista strandon pedig a naturizmus a szokás. ennyi az az egész, nem pszichikai probléma, fogadd el!

efi 2014.04.06. 16:16:05

@tronguy:
Napozni az udvart.
Strandolásnál pedig érdekelne, hogy miben zavar konkrétan a strandolásnál a fürdőgatya valakit.
Ha én mondjuk kifejezetten a farkamat lóbálva szeretnék strandolni, akkor arra is nyissunk külön strandot?

pifpaf 2014.04.06. 22:13:24

@efi:
"Strandolásnál pedig érdekelne, hogy miben zavar konkrétan a strandolásnál a fürdőgatya valakit."

Csupán abban, hogy van, aki képes feltenni magában a kérdést, hogy a belénevelt tabunak van-e valami racionális oka, és végül úgy gondolja, hogy a modern fürdőruhának ruhadarabként érdemi funkciója nincs, vagyis fölösleges, mivel egyrészt nélküle sem fázik az ember, másrészt fölöslegesen takar, mivel úgyis mindenki tudja, hogy mit takar. És aki így gondolja, az esetleg veszi a fáradságot, hogy kipróbálja, milyen nélküle. És ha kipróbálja, akkor esetleg úgy érzi, hogy meztelenül sokkal jobb. És ha így érzi, akkor esetleg más hasonló nézetű emberek társasága se fogja zavarni, hanem inkább örül neki.
Dióhéjban talán így lehet összefoglalni.

efi 2014.04.07. 17:12:07

@pifpaf:
És kirekeszti azt, aki mégis fürdőgatyában próbál belépni? Miért is? Az már tabu mégiscsak ?

pifpaf 2014.04.07. 18:40:12

@efi:
Tudsz mondani akárcsak egyetlen házirendet bárhonnan, ami mindent megenged? Mert ha nem, akkor az azt jelenti, hogy mindenütt vannak valamilyen szabályok. Ezt akár úgy is megfogalmazhatjuk, hogy bármely házirend kirekeszti azokat, akik a benne leírt szabályokat nem hajlandók betartani. Vagyis ilyen alapon én is ki vagyok rekesztve a textiles strandokról, mert nem engednek ott engem meztelenül flangálni.
Mégse célszerű így fogalmazni, én inkább javasolnám, hogy nézz utána a kirekesztés fogalmának. A naturista strandról senki nincs kirekesztve, bárki bemehet, aki betartja a házirendet. Pontosan ugyanez elmondható a textiles strandokról is.
Különben meg nem igazán világos, mi fáj neked ebben. Az országban kb. ezres nagyságrendben találhatsz textiles strandokat, a naturistákat meg egy kezem ujjain össze tudom számolni. Ennyire nem férsz el tőlük?

efi 2014.04.07. 19:27:27

@pifpaf:
Nem fáj nekem, csak próbálom megérteni ennek a magamutogatásnak a lényegét. Mert ha nem az a lényege, akkor tessék otthon meztelenkedni naponta 24 órát, ott is süt a nap. A strandon meg ki lehet bírni azt a 4-et évente két tucat alkalommal gatyában is.
/Még egy frontot lehetne arról is nyitni, hogy minek is tűző napon még nagyobb felületet (egyáltalán 0-nál többet) kitenni a napsütésnek, aki meg inkább kenekedik kilószám, tulajdonképpen minek is van a napon??/

pifpaf 2014.04.07. 23:39:34

@efi:
Te itt totálisan félreértesz valamit.
A naturista strand _nem a magamutogatásról szól. A magamutogató (más szóval exhibicionista) arra utazik, hogy az általa nyújtott látvány valamilyen reakciót váltson ki abból, aki látja. A naturista strandon jellemzően nincsenek magamutogatók, mivel száz meztelen ember között hiába mutogatja magát százegyedikként, az semmiféle reakciót nem fog eredményezni. Ha meg ennél tovább megy, akkor rövid úton kipenderítik.
A naturisták pusztán saját meztelenségük öröméért vannak meztelenül, mivel meztelenül lenni kellemes dolog, és nem azért, hogy ezt bárki más lássa. Legtöbbjük otthon is sokszor nem visel semmit, én is meztelen vagyok itthon, ha nincs rá semmi okom, hogy ruhát viseljek, méghozzá akkor is, ha nem lát senki. Jobban mondva csak akkor, a családtagjaimat nem számítva. Szoktam az udvaron meztelenül napozni, de csakis úgy, hogy a környező társasházi szomszédok ne lássanak, mert bár szégyenlős nem vagyok, de nem szeretném, ha az a vád érne, hogy a gyerekeik miattam állnak meg a fejlődésben. Szaunázni is meztelenül szoktam, persze csak olyan helyen, ahol ezt a házirend megengedi (vagy éppenséggel kötelezővé teszi), de a legkevésbé sem azért, hogy bárki más lásson, hanem mert így jobb nekem. Akkor is meztelenül szaunázom, ha egyedül vagyok, sőt, igazából én nem is igénylem a társaságot, azt szeretem leginkább, ha egyedül vagyok.

Nyilván ki lehet bírni a strandon gatyában is, sok mindent ki lehet bírni, akár nagykabátban is ki lehet bírni, csak az ember általában nem azért megy a strandra, hogy kibírja, hanem hogy jól érezze magát. És aki meztelenül jobban érzi magát, az nem akarja fürdőgatyában kibírni, hanem keres egy olyan helyet, ahol meztelenül lehet.
Persze ha valaki abból az axiómából indul ki, hogy az embernek fürdőruhában _kell strandolnia, annak nemigen lehet elmagyarázni, hogy miért jobb meztelenül. Aki viszont képes felfogni, hogy senkinek semmi újat nem tud mutatni azzal, hogy levesz magáról pár tenyérnyi textilt, annak legfeljebb egy nap alatt olyan magától értetődővé válik meztelenül lenni, mint mondjuk az, hogy reggel felkel a Nap. Egyébként is elég vicces dolog az internet korában a meztelenségen fennakadni, amikor egyesek szerint az interneten elérhető összes olyan tartalom, ami nem a meztelenséggel kapcsolatos, teljes egészében elfér egy DVD-n.

jozsi321 2019.07.26. 08:14:08

Ha Isten azt szeretne,hogy ruha nelkul jarjunk akor meztelenul szuletunk volna
süti beállítások módosítása