Ma van a Meztelenül Kertészkedés Világnapja! - Naturizmus

Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2017.05.06.
11:50

Írta: natb

Ma van a Meztelenül Kertészkedés Világnapja!

Minden év májusának első szombatjára esik a Word Naked Gardening Day (WNGD), amit magyarul a "Meztelenül kertészkedés világnapja"-ként fordíthatunk. Idén ez mára, május hatodikára esett. És egy rossz szóviccel élve, más is esett erre a napra.. rengeteg eső! Ezen kívül kellemetlen hűvös is van. Ezért idén sajnos az időjárás csak a legelszántabbakat nem tántorítja el a mai meztelen kertészkedéstől. De amíg nem lesz elég jó idő ehhez és a hasonló meztelen programokhoz, addig ismerkedjünk meg a mai nap történetével.

Először is ismerkedjünk meg Mark Storey-val, a Nude & Natural című magazin egyik szerkesztőjével. Aktivistaként sokat tesz azért, hogy az USA-ban és világszinten egyaránt legyőzzék az emberek a prüdériát és a meztelenséggel szembeni társadalmi előítéleteket. Nem csak a mai WNGD-nek volt az egyik társalapítója, de az ennél ismertebb WNBR-nek (World Naked Bike Ride), vagyis a Meztelen kerékpározás napjának is. A mai napig az egyik főszervezője és idén már a 13. alkalommal hirdették meg világszerte.

A szervezők szerint a meztelen kertészkedés, az úszáshoz hasonlóan igazán felszabadító érzés. Közel lenni a természethez, a természetnek része lenni meztelenül sokkal jobb, mint felöltözve. Természetesen ez nem csak a kerti tevékenységekre vonatkozik, akár túrázhatunk meztelenül is a természetbe. Erre egyébként magyarországi naturista csoportok szervezésében is van lehetőség. 

A meztelen kertészkedés manapság elsősorban elkerített udvarokban, és többnyire maximum kisebb baráti közösségekben valósul meg hazánkban is. De talán ahogy az újabb generációk egyre kevésbé veszik át szüleik sokszor prűd és gátlásos világnézetét, úgy idővel a természetes meztelen emberi test látványa sem okoz senkiben megbotránkoztatást.

Szólj hozzá!

Címkék: kertészkedés meztelenség

A bejegyzés trackback címe:

https://naturizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr912484891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása