Naturizmus Svájcban - Naturizmus

Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2018.12.08.
20:17

Írta: natb

Naturizmus Svájcban

Képzeld el az év legmelegebb napját az évben. Persze, hogy le szeretnéd dobni a ruháidat. Viszont : a svájci törvények vajon ezt tényleg engedélyezik?

Ezt a kérdést nem könnyű megválaszolni. Svájcban a törvények kantonról kantonra változnak. Ami Zurichben engedélyezett, az Appenzell fél-kantonjaiban tilos is lehet.

svajc2.jpg

Tulajdonképpen a közterületen való meztelenség nincs tiltva Svájcban. Nincs olyan törvény ami kimondaná, hogy nem hagyhatod el az otthonodat ruhák nélkül. Mindazonban a meztelenség nem lehet szexuális célú. A nemiszervek aktív mutogatása, illetve a közösülés minden formája határozottan büntetendő. A schaffhauseni kormány tanácsa szerint sem a naturisták, sem a meztelen művészek, sem pedig a politikailag motivált, meztelen protestálók nem szegnek törvényt.

Mi számít helytelen magaviseletnek?

Talán meztelenül megmártózni a tóban? Félmeztelenül élvezni a napsütést a nyilvános medencék partján? Vagy meztelenül napozni az erkélyen? Elméletben ezek egyike sem szabálysértő, ha senkit nem zavarunk vele. Sok kantonban viszont olyan törvények vannak , amelyek megtiltják a közterületen való "helytelen magaviselet"-et. Általánosságában tehát a parkok füvét nem taposhatjuk meztelenül, mert az arra sétálókat zavarhatjuk.

Ha pedig ilyenkor a rendőrségen feljelentést tesznek az esetről, az nagyon sokba kerülhet. Ez azóta van így, hogy a Szövetségi Felső Bíróság egy, nudista természetjárókról szóló végzése 2011-ben napvilágot látott. Appenzell-Ausserrhoden kantonjában történt, hogy egy férf tábortűz körül ülő gyerekek mellett sétált el, ezt az esetet a bíróság "súlyos erkölcsi és etikai vétség"-nek titulálta.

Az a kérdés, hogy mi számít "helytelen magaviselet"-nek, régóta foglalkoztatja a bíróságokat. Az SRF rádió 2 példa értékű esetet közvetített: egy zürichi nudista futót ugyan nem ítéltek el, a jogi következményekkel azonban szembe kellett néznie. A férfi teljesen tudatában volt annak, hogy provokatív viselkedése feljelentést fog vonni maga után.

Bern kantonjában azonban elítéltek egy férft amiért meztelenül biciklizett, ami már helytelen magaviseletnek számít.

A saját felelősségemre vagyok meztelen

Az erkélyen, vagy a kertben: Itt meztelenek lehetünk. Viszont, ha a kert vagy az erkély tisztán látható más emberek számára, legyünk nagyon diszkrétek, esetleg takarjuk el testünk egyes részeit.

A közfürdőkben: A legtöbb ilyen hely házirendje kifejezetten megtiltja a meztelenséget. Néhány kivételes esetben engedélyezett csak a felsőrész nélküli napozást.

svajc.jpg

Kint: A nudisták kint saját felelősségükre cselekszenek és még el is ítélhetik őket, ahogy ezt a nudista természetjárók példája is mutatja. Nem ajánlott a meztelen erdőjárás sem, nem úgy, mint Németországban. A tavaknál viszont nyugodt szívvel csobbanhatsz meztelenül, ha egyedül vagy. Ha emberek jönnek, ajánlott minél gyorsabban felkapni egy bikinit/úszónadrágot bárminemű probléma elkerülése végett.

Svájc leggyönyörűbb fürdőhelyei

 A www.badi-info.ch weboldalon található egy lista (csak német nyelven érhető el), ami olyan fürdő helyeket és kinti közfürdőket sorol fel, ahol engedélyezett a meztelenség. A leggyönyörűbbek a zürichi Werdinsel, Choller-ben a Zuger tó, illetve Bern kantonjában a Sense folyó. Egyes közfürdők rendelkeznek naturista zónával, vagy a felsőrész nélkül napozók számára elkülönített területtel.

Forrás: INF-FOCUS

Szólj hozzá!

Címkék: külföld

A bejegyzés trackback címe:

https://naturizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr4914462226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása